9 Međunarodnog kuglačkog natjecanja Memorijal Stjepan Jurčević

Stojan Bjelajac 10 Kolovoz, 2017 19:00

Matijević, Liović, Bjelajac, Jurčević, Sarapa i Božić

U Osijeku 17.06./18.06.2017. godine, održano je 9 Međunarodno kuglačko natjecanje Memorijal Stjepan Jurčević. Koje se održalo pod pokroviteljstvom Župana Osiječko-Baranjske Županije uz financijsku potporu Grada Osijeka i Vodovod Osijek.

Memorijalnog natjecanja održano je 3 Međunarodno boowling natjecanje za slijepe. Natjecanje je otvorio u ime pokrovitelja Dožupan g. Petar Lagator uz nazočnost Pročelnika za Zdravstvo i socijjalnu skrb Grada Osijeka g. Romano Kristić, Dopredsjednik Zajednice športskih udruga g. Marko Kvesić i Predsjednica Volonterskog Centra-Tenja gđa. Ana Matijević. U dvodnevnom natjecanju na kuglani Pampas učestovalo je 12 ekipa uz organizatore ŠUS „Svjetlost“, ŠRUS „Podravina“ Koprivnica, ŽKK „Ogulinka“, zatim ekipe i pojedinci iz inozemstva: Slovenija, Mađarska, Srbija i Bosna i Hercegovina. Ukupno asistenti sa natjecateljima 70 osoba. Na boowling natjecanju učestovalo 8 ekipa, ukupno igrača sa asistentima 40 osoba.

Na našem natjecanju promoviramo Grad Osijek, športsku zajednicu i Osiječko-Baranjsku ŽupANIJU. Ističemo njihov značajan doprinos sportu osoba sa invaliditetom i afirmacije slijepih osoba u društvu. Naša zajednica uveliko doprinosi procesu razbijanja predrasuda prema slijepim osobama u društvu. Kuglačko natjecANJE VODIO JE SUDAC Miroslav Liović, a boowling natjecanje sudili su sudci Vesna Barić i Robert Periša članovi boowling kluba „X“ Osijek. Kuglačka ekipa ŠUS „Svjetlost“ osvoila je u kuglanju prvo mjesto, a u boowlingu drugo mjesto. Za naš događaj imali smo medijsku pozornost.


Dožupan na otvorenju
Zajednička fotka