=""> ŠUS SVJETLOST

Međunarodni dan slijepih „Dan bijelog štapa“ akcija „Prošetajmo zajedno“

Stojan Bjelajac 10 Kolovoz, 2017 19:00

ŠETAČ Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“ akcije „Prošetajmo zajedno“

U ime članova Sportske udruge slijepih „Svjetlost“ pozivam Vas i vaše suradnike za uključenje u provođenje našeg događanja. Od velikog nam je značaja informiranje javnosti i učešće sugrađana u provođenju akcije „Prošetajmo zajedno“.

Koju u partnerstvu s Volonterskim centrom -Tenja , organiziramo već osmi puta tradicionalno pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Osijeka. Povodom 15.10. Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“, ovaj tjedan provodimo aktivnosti i sa Muzejom likovnih umjetnosti i Turističkom zajednicom Grada Osijeka „Prošetajmo zajedno-učimo zajedno“.

13.10.2017(petak). Centralni događaj.

Međunarodni dan slijepih „dan bijelog štapa“ je prigoda da naše sugrađane upoznamo sa izazovima s kojima se slijepe osobe svakodnevno susreću, a sudjelovanje velikog broja učenika osnovnih i srednjih škola te studenata i nastavnika, sugrađana kao i aktivnosti koje smo pripremili doprinijet će lakšem upoznavanju sa specifikumom slijepoće i značajno procesu razbijanja predrasuda prema slijepim osobama.

Akciji se, također, pridružuju Crveni križ Osijek ,instruktori za kretanje pomoću bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba, Osiječko-Baranjska Županija, DVD Osijek-Tenja, odjel policije Osiječko-Baranjske Županije za prevenciju, a pokrovitelj je i ove godine grad Osijek, gradonačelnik Ivan Vrkić.

Program:

  1. petak 13.10.2017. godine, 10.30h- okupljanje na Trgu Ante Starčevića (podjela poveza za oči, puštanje jata golubova)
  2. 11.00h- šetnja Županijskom ulicom, Ulicom Republike, Ulicom L.Jagera, Kapucinskom ulicom i povratak na Trg Ante Starčevića.
  3. obraćanje organizatora te predstavnika Grada i Županije
  4. osvježenje i druženje


Sus - prosetajmo zajedno 2017 plakat
Prsluk za provoditelje akcije Prošetajmo zajedno
Djeca Kuglaju
Djeca Kuglaju 2
Stojan Bjelajac gradonačelnik Vrkić govor
Stojan Bjelajac, gradonačelnik Vrkić u šetnji